Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Φθινοπωρινή φροντίδα των φυτών !

Φθινοπωρινή φροντίδα των φυτών !

Οι κηπουρικές εργασίες, θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή ανάλογα την εποχή. Το φθινόπωρο, είναι μία ιδιαίτερη εποχή, καθώς η μέρα μικραίνει και οι θερμοκρασίες πέφτουν. Ο κήπος αυτή την εποχή χρειάζεται συγκεκριμένες κηπουρικές εργασίες που μόνο ένας εξειδικευμένος κηπουρός γνωρίζει.
Για να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά και περιποιημένα, πρέπει να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες φροντίδας τους και να συμβουλεύεσαι έναν έμπειρο κηπουρό για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν κάθε μήνα. Εάν είσαι από εκείνους που διαθέτεις δικό σου κήπο και επιθυμείς να τον φροντίζεις και να είναι πάντα προσεγμένος και όμορφος, διάβασε τις 4 κηπουρικές εργασίες που πρέπει να κάνεις το φθινόπωρο:
Μεταφύτευση: Η καλύτερη εποχή για μεταφύτευση είναι το φθινόπωρο καθώς το χώμα τότε έχει την κατάλληλη υγρασία εξαιτίας των τακτικών βροχών. Ακόμη, εκείνη την περίοδο το χώμα δεν έχει κρυώσει ακόμη με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για την φύτευση ανθόφυτων και τον σχηματισμό νέων φυτών.
Κλάδεμα: Το κλάδεμα των δέντρων και των φυτών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να αναπτυχθούν σωστά και να μην ξεραθούν. Το φθινόπωρο, είναι η κατάλληλη περίοδος καθώς έχει επέλθει η ανάπτυξή τους καλοκαιρινούς μήνες και αρχίζουν σιγά σιγά να κιτρινίζουν και να ξεραίνονται. Αυτά είναι και τα σημάδια ότι πρέπει να γίνει το κλάδεμα.
Κλάδεμα φράχτη: Είναι η τελευταία ευκαιρία για κλάδεμα του φράχτη διότι έπειτα θα συσσωρευτεί υγρασία και θα αρχίσει η αποσύνθεση. Επίσης, πέρα από το κλάδεμα θα πρέπει να μαζεύονται και τα φύλλα που έχουν πέσει επάνω στον φράχτη καθώς εμποδίζουν τον αέρα και τον ήλιο από τον φράχτη.
Κούρεμα του γκαζόν: Το γκαζόν επηρεάζεται από το κρύο του χειμώνα, την λιγοστή ηλιοφάνεια και την υγρασία. Χρειάζεται κούρεμα έως πέντε εκατοστά και αφαίρεση των πεσμένων φύλλων. Οι κηπουροί  στην Garden Magic, συνιστούν την εφαρμογή λιπάσματος τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς βοηθούν στην ενίσχυση της αντοχής του γρασιδιού στον παγετό του χειμώνα.
Μάζεμα των φύλλων: Τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα το φθινόπωρο πρέπει να μαζεύονται και να μην συγκεντρώνονται πάνω στο γκαζόν και σε άλλα φυτά και δέντρα. Εάν συσσωρευτούν εμποδίζουν τα φυτά να έρθουν σε επαφή με τον ήλιο και τον αέρα αλλά ακόμη εξαιτίας της υγρασίας οδηγούν στην εμφάνιση κηλίδων στην επιφάνεια των φύλλων.
Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες κατά την διάρκεια του φθινοπώρου, μπορείς να είσαι σίγουρος για την επιβίωση των φυτών σου τον χειμώνα. Οι συγκεκριμένες κηπουρικές εργασίες, μπορεί να σε δυσκολέψουν εάν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με τα κηπουρικά.

Οι κηπουροί  στην Garden Magic, διαθέτουν τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να μελετήσουν την κατάσταση των φυτών σου και να σου προτείνουν τα κατάλληλα λιπάσματα όλους τους μήνες του χρόνου.  Πάρε ανταγωνιστικές προσφορές για το κόστος των κηπουρικών εργασιών!

                                  ΤΣΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου